På torsdagen den 28/12 var det läger för tjejer i Karlshamn!

Torsdag 28/12 och tjejernas tur för årets ”Kul i Jul”. 20 glada tjejer från Blekinge, Småland och Skåne har varit på plats i Väggahallen. Denna träningslägerdag är i Sydost pingis regi och har letts på ett mästerligt sätt av vår egen Tom. Även veteranerna Emma, Christer och J-O har varit med och sparrat under dagen.
Det hela inleddes med en rejäl uppvärmning ledd av Emma. Fokus på förmiddagen var mycket kontroll och skiftningar mellan backhand och forehand. Koncentrationen var på topp och när man minst anade det var det dags för lunch.
På eftermiddagen blev det många olika former av fotarbetsövningar. Både regelbundna och oregelbundna. Vi har även hunnit med loop på underskruv. Sista timmen blev det matchspel.
Den fokusen och koncentration alla tjejerna har hållit under hela dagen har varit top notch. Vi är stolta över er allihopa. Grymt bra jobbat 🏓😊
På onsdagen den 27/12 var det träningsdag för killar i Väggahallen i Karlshamn!

Onsdag 27/12 har inneburit en spännande dag i Väggahallen. Det var nämligen dags för årets ”Kul i jul” för pojkarna. Vilket är andra året för ett träningsdagsläger i regi av Sydost pingis som leddes av en rutinerad tränarduo från Carlshamns BTK. J-O som hade planerat dagen in i minsta detalj och Tom som levererade tonvis av kloka råd till spelarna. Det var 14 spelsugna pojkar från klubbar från hela distriktet

Dagen inleddes med en samlad ring och välkomstsnack följt av en klassisk uppvärmning, efter det började vi spela pingis. Under förmiddagen var det i början mycket fokus på kontroll, som desto längre tiden gick kompletterades med loop och fotarbete. Den röda tråden var fotställningen och var man ska träffa bollen i förhållande till kroppen. Det hela avslutades med vinnarbord i form av korta set, men tro inte det var vanliga set. Nej det var det ena tokiga efter det andra tex ping-pong, dubbelfattning och nickpingis. Efter detta vankades det lunch.

När lunchen var uppäten och maten smält, så drog vi igång med en norsk rundpingis. Eftermiddagen följdes av fyra olika scenarier. I den första delen blev det mycket fokus på loop på underskruv med ett upplägg som innebar flertalet kortare momentövningar. Andra delen två övningar där vi bara kunde släppa lös med tex smash mot ballongplock. I tredje och sista pingisdelen körde vi matchspel där vi bytte runt motståndare i diverse tresetare. Efter en full dag med massa härlig pingis är det skönt att springa av sig lite och det gjordes i kombination med kortspel.

Jag har i min plus tjugoåriga tränargärning varit involverad i flertalet träningsdagar och läger. Jag har nog aldrig upplevt ett sådant exemplariskt fokus från alla under hela perioden, som idag. Ni ungdomar som varit med idag sträck på er. Ni ska vara supernöjda över vad ni gjort idag och hur ni bidragit till en magisk dag 👍🏓😊

Text och bild av J-O Sandqvist